Internationale bedrijven

Jij ziet internationaal zakendoen als de Champions League van het ondernemen en gaat daarbij voor goud. Wij hebben een grote portefeuille internationale klanten en zijn bekend met de financiële uitdagingen die daarbij horen. We hebben passende strategieën om goede resultaten te behalen.

Dienstverlening

Downloads

Solide salarisadministratie voeren

Goed personeel is moeilijk te vinden. Om ze te houden zijn veel dingen nodig, maar de wetenschap dat de verloning van je personeel solide gebeurt helpt je daarbij wel. Vigilate beschikt over professioneel personeel dat ontwikkelingen op het gebied van lonen, loonheffing, premies en loonsubsidies volgt en voor u omzet in een solide salarisadministratie en pro-actief advies.

Stabiele periodieke rapportage

Een stabiele en betrouwbare rapportage is essentieel om een internationaal bedrijf te runnen. Vigilate Accountants kan daarbij ondersteunen door deze aan ons geheel uit te besteden of ons review te laten uitvoeren op de door uw financiële afdeling opgestelde rapportage.

Betrokken accountantscontroles

Vigilate accountants heeft decennia aan ervaring in de controlesector. Onze accountantscontroles zijn objectief, integer, betrouwbaar, maar toch betrokken. Dat betekent voor de partij die kennis neemt van de uitkomst van onze controle dat deze hier geheel op kan vertrouwen. Betrouwbaarheid sluit betrokkenheid echter niet uit. Door de te controleren organisatie door en door te kennen kunnen specifieke risico’s beter worden gesignaleerd. Op die manier kan op maat advies worden gegeven hoe men meer ‘in control’ kan komen.

Ook ondernemingen boven de wettelijke controlegrens kunnen bij Vigilate Accountants terecht. Van de 4000 accountantskantoren in Nederland zijn er slechts 200 bevoegd dit soort controles uit te voeren. Vigilate is daar een van.

Uiteraard kunnen we ook aanverwante diensten leveren zoals beoordelings– en samenstellingsverklaringen, subsidiecontroles en specifieke opdrachten.

Succesvol een bedrijf kopen of verkopen

Bedrijfsovernames en fusies zijn aan de orde van de dag. Om een overname succesvol te laten verlopen is een goede voorbereiding, planning en integratie van groot belang. Vigilate accountants kan het verkooptraject begeleiden en je helpen met goede waardebepalingen van je onderneming. Ingeval van koop kan Vigilate helpen de risico’s van een overname te beperken door vooraf een (Due Dilligence) onderzoek uit te voeren.

Solide aangifteproces

Je onderneming zal zeker niet te veel belasting willen betalen, maar ze wil vast en zeker ook niet door fouten in de aangiften in de problemen willen komen of negatief in de pers willen komen.

Het is daarom goed de belastingaangiftes door een specialist te laten uitvoeren of deze door hem te laten reviewen. Hij of zij is daar dagelijks mee bezig en volgt wijzigingen in belastingwetgeving op de voet en vertaalt dit in een advies op maat voor jouw bedrijf. Dat geldt voor de vennootschapsbelasting, loonbelasting, BTW en allerlei andere belastingen. Zo betaal je nooit te veel en hoef je niet wakker te liggen als je een bericht van de fiscus krijgt.

Wij hebben goede ervaringen met het begeleiden van bedrijven die een Convenant Horizontaal Toezicht met de fiscus hebben afgesloten.

Goede belastingaangiften sluiten belastingbesparingen niet uit. Integendeel, voor diverse internationale ondernemingen hebben wij en onze specialisten miljoenen euro’s belastinggeld bespaard. Volledig volgens de regels en afgestemd met de belastingdienst.

Voldoet je bedrijf al aan de eisen die de OECD aan transfer pricing stelt (BEPS). Wij voeren geen transfer pricing rapporten uit, maar kunnen deze wel beoordelen en verbeteren.

Met advies je organisatie verbeteren

Op diverse momenten heb je echt een ervaren extern adviseur nodig. Bijvoorbeeld als je er aan twijfelt of de kosten binnen je bedrijf goed worden beheerst. Ook kun je je afvragen of je je organisatie, je processen en je managementinformatie optimaal zijn ingericht. Misschien wilt je gaan investeren, maar vraag je je af of die investering verantwoord is.

Voor dat soort vragen beschikt Vigilate over ervaren mensen die organisaties helpen sparren bij strategieontwikkeling, het opzetten van managementinformatiesystemen en het geven van bedrijfseconomisch advies. Ook hebben wij diverse automatiseringsprojecten begeleid.

Overige dienstverlening

Hierboven hebben we een overzicht gegeven van de belangrijkste dienstverlening die voor internationale bedrijven van toepassing zijn. Afhankelijk van je behoefte kunnen we nog meer voor je betekenen op financieel organisatorisch gebied zoals, juridische splitsingen en herstructureringen, collectieve ontslagaanvragen, tijdelijke detachering van financieel-administratief personeel. Bel ons gerust bij een speciale vraag.

Terug naar boven