Non-profit

Jouw non-profit organisatie draagt bij aan een betere wereld. Daar worden wij nu ook enthousiast van! Dankzij onze brede ervaring voegen we direct waarde toe aan jouw organisatie.

Dienstverlening

Solide salarisadministratie voeren

Goed personeel is moeilijk te vinden. Om ze te houden zijn veel dingen nodig, maar de wetenschap dat de verloning van je personeel solide gebeurt helpt je daarbij wel. Vigilate beschikt over professioneel personeel dat ontwikkelingen op het gebied van cao, lonen, loonheffing, premies en loonsubsidies volgt en voor jouw organisatie omzet in een solide salarisadministratie en pro-actief advies.

Betrokken accountantscontroles

Vigilate accountants heeft decennia aan ervaring in de controlesector. Onze accountantscontroles zijn objectief, integer, betrouwbaar, maar toch betrokken. Dat betekent voor de partij die kennis neemt van de uitkomst van onze controle dat deze hier geheel op kan vertrouwen. Betrouwbaarheid sluit betrokkenheid echter niet uit. Door de te controleren organisatie door en door te kennen kunnen specifieke risico’s beter worden gesignaleerd. Op die manier kan op maat advies worden gegeven hoe men meer ‘in control’ kan komen.

We kunnen ook aanverwante diensten leveren zoals beoordelings– en samenstellingsverklaringen, subsidiecontroles en specifieke opdrachten.

Solide aangifteproces

Je organisatie zal zeker niet te veel belasting willen betalen, maar ze wil vast en zeker ook niet door fouten in de aangiften in de problemen willen komen of negatief in de pers willen komen.

Het is slim je aangiften door een ervaren accountant van Vigilate te laten doen. Wij zijn daar dagelijks mee bezig en kennen volgen wijzigingen in belastingwetgeving op de voet en vertalen dit in een advies op maat voor jou. Dat geldt voor de vennootschapsbelasting en loonbelasting, maar ook met name voor de BTW, dat voor diverse non-profit organisaties altijd een belangrijk punt van aandacht is. Zo betaal je nooit te veel en hoef je niet wakker te liggen als je een bericht van de fiscus krijgt.

Wij hebben goede ervaringen met het begeleiden van organisaties die een Convenant Horizontaal Toezicht met de fiscus hebben afgesloten.

Goede belastingaangiften sluiten belastingbesparingen niet uit. Integendeel, voor diverse organisaties hebben wij veel belastingkosten bespaard. Volledig volgens de regels en afgestemd met de belastingdienst.

Met advies je organisatie verbeteren

Op diverse momenten heb je echt een ervaren extern adviseur nodig. Bijvoorbeeld als je er aan twijfelt of de kosten binnen je bedrijf goed worden beheerst. Ook kun je je afvragen of je je organisatie, je processen en je managementinformatie optimaal zijn ingericht. Misschien wilt je gaan investeren, maar vraag je je af of die investering verantwoord is.

Voor dat soort vragen beschikt Vigilate over ervaren mensen die organisaties helpen sparren bij strategieontwikkeling, het opzetten van managementinformatiesystemen en het geven van financieel economisch advies. Ook hebben wij diverse automatiseringsprojecten begeleid.

Overige dienstverlening

Hierboven hebben we een overzicht gegeven van de belangrijkste dienstverlening die voor non-profitorganisatie van toepassing zijn. Afhankelijk van je behoefte kunnen we nog meer voor je betekenen op financieel organisatorisch gebied zoals het uitbesteden van je administratie, juridische splitsingen en herstructureringen, ontslagaanvragen, tijdelijke detachering van financieel-administratief personeel. Bel ons gerust bij een speciale vraag.

Terug naar boven