Start-ups

Gefeliciteerd! Je hebt een goed idee en je gaat voor jezelf beginnen! Wil je je zaak vanaf het begin goed opzetten om problemen later te voorkomen? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij hebben veel starters begeleid naar een inmiddels succesvol bedrijf.

We hebben inmiddels wel gezien dat start-ups die focussen op hun product of dienstverlening de meeste kans op slagen hebben. Tegelijkertijd heb je als start-up te maken met vervelende bijverschijnselen zoals een veelheid van regels, risico’s en eisen. Of de noodzaak van een goed ondernemingsplan voor een financiering. Een goede start vergroot de kans van slagen later.

Zoals je ziet zijn wij de sparring partner van zowel start-ups als grote bedrijven. Kortom: bij ons hoeft je ambitie geen grenzen te kennen en kunnen wij uitstekend met je ambities meegroeien. Wij willen graag je partner zijn en kunnen je op een kostenefficiënte wijze van veel onplezierige bijverschijnselen verlossen. Hierna noemen we een aantal manier op hoe we dat kunnen doen.

Dienstverlening

Efficiënt voeren van je administratie

Het voeren van een eigen administratie kost veel tijd. Tijd die je liever en beter besteed aan het opbouwen van je zaak.

Vigilate kan je op veel manieren helpen. We kunnen de gehele administratie uit handen nemen of we kunnen je helpen dit zelf efficiënt te doen. We gebruiken dan slimme tools zoals het automatisch verwerken van facturen (scan & herken), online administratiepakketten (met name Exact online), de modernste inzichten van boekhouden (RGS) etc. Via handige apps kun je die gegevens op iedere locatie en tijd benaderen. Zo creëer je een solide basis voor je onderneming, de sturing van je start-up en de toekomst.

Overtuigende financieringsaanvragen

In veel zaken in het leven geldt: je krijgt maar een kans om het goed te doen. Deze waarheid is bij uitstek van toepassing op het aanvragen van financiering. Er is niets fnuikender voor een aanvraag dan storende fouten en inconsistenties in het ondernemingsplan.

Wij helpen je met het opstellen van een goed ondernemingsplan dat de meest maximale kans van slagen heeft. We helpen je om je plan scherp en strak neer te zetten en de financiële kant van het verhaal hier perfect op te laten aansluiten door aannamen en parameters goed te doordenken en te onderbouwen. Hiermee kun je tot de tanden bewapend iedere financier overtuigen: de bankier, het crowdfunding platform, private equity, je rijke oom etc.

Op koers blijven met je dashboard en betrouwbaar verantwoording afleggen

De waan van de dag kan enorm afleiden van je doel en bestemming. Een betrouwbare administratie helpt je om te sturen en op koers te blijven. We kunnen een dashboard op maat te ontwikkelen dat je helpt overzicht te houden en de snelste weg naar je doel weet te vinden. We gebruiken hiervoor het prachtige tool Visionplanner.

Je financier zal daar ook van onder de indruk zijn. Maar zij eisen ook dat je verantwoording aflegt over wat je met hun geld gedaan hebt. Vigilate kan heel efficiënt tussentijdse cijfer opleveren en een betrouwbare jaarrekening opstellen met samenstellingsverklaring.

Slim doen van je aangiften

Als beginnende ondernemer wil je zeker niet te veel belasting betalen, maar je wilt ook niet later in de problemen komen door foute aangiften.

Het is slim je aangiften door een ervaren accountant van Vigilate te laten doen. Wij zijn daar dagelijks mee bezig en kennen volgen wijzigingen in belastingwetgeving op de voet en vertalen dit in een advies op maat voor jou. Dat geldt voor de inkomstenbelasting, loonbelasting, BTW en allerlei andere belastingen. Zo betaal je nooit te veel en hoef je niet wakker te liggen als je een bericht van de fiscus krijgt.

Overige dienstverlening

Hierboven hebben we een overzicht gegeven van de belangrijkste dienstverlening die voor start-ups van toepassing is. Afhankelijk van je behoefte kunnen we nog veel meer voor je betekenen zoals:

Terug naar boven